sterretjes zien

   Terwijl paddenstoelen pronken, novemberluchten druppelen en de herfstkleuren verblinden, bloeien de sterretjes vlak boven de aarde.

Campanula poscharskyana - Kruipklokje - Serbian bellflower - Stjärnklocka

Campanula poscharskyana – KruipklokjeSerbian bellflowerStjärnklocka


 

Advertenties

11 thoughts on “sterretjes zien

 1. Zoals altijd: poëzie in woord in beeld :-)
  Mijn intuïtieve taalgevoel zegt mij dat de zin nog net een iets lekkerder cadans krijgt door het lidwoord voor ‘paddenstoelen’ en ‘herfstkleuren’ weg te laten :-)

  • Haha, het was niet mijn bedoeling om poëtisch te zijn, daarvoor heb ik Di’s Storia, maar soms sluipt het er hier gewoon in. Maar er is zeker iets voor te zeggen om die lidwoorden weg te laten. Ik ga even zitten twijfelen of ik hier poëtisch wil zijn :-)) Dank je.

   • Bij mij vloeien de alliteraties (paddenstoelen pronken) en assonanten (novemberluchten druppelen) helaas maar zelden spontaan uit de pen :-)

   • Toch zeg ik alleen maar wat ik constateer. Sorry… :-))
    Weet je, weet niet eens waarom, maar eigenlijk heb ik soms erg genoeg van poëtisch zijn. Verzet is zinloos; het komt er gewoon uit. Daarom probeer ik mij te beheersen, gum ik veel uit en maak ik foto’s als tegenwicht :-))

  • En het mooiste van alles is dat de campanula nog steeds bloeit langs het kiezelpaadje, stenige grond, daar heeft hij het het meest naar zijn zin.

Reacties zijn gesloten.