Beestjes

Galerij van 8 foto’s, afzonderlijk aan te klikken.

Na een hartinfarct is er gelukkig een enzovoort in het hele verhaal. Mijn conditie is bijna weer op peil. Elke dag kilometers maken. Veel in het veld. Om me heen blijven kijken en de angst laten varen.
En nu ook een andere camera. Mijn oudje, de DSLR Canon D60, heeft het begeven en mijn macrolens past helaas alleen daarop. Dat deed en doet ook best zeer. Zo vergroeid met die camera en lens (die ik ooit kreeg voor een fles whisky(!), ben daar nog steeds blij verbaasd over) en waarmee ik de macrofotografie heb ontdekt. Nu revalideer ik met een, veel lichtere, bridge camera, met een vaste Leica lens: de Panasonic Lumix FZ200. Geen gesleep meer met extra lenzen. Een groot voordeel. Om het macrogemis wat op te heffen, heb ik er een Raynox DCR-250 bij. Dat is een voorzet macrolens die je zo op je camera klikt. Ik had ervan gehoord en samen met mijn camera maakt hij nog meer waar dan wat ik ervan verwachtte.

 

21 reacties op ‘Beestjes

 1. Dat zal een heftige tijd geweest zijn, maar gelukkig ben je er nog. Veel sterkte nog bij het revalideren en de angst te vergeten.
  Je nieuwe camera maakt mooie foto’s trouwens, niks mis mee :)

 2. O jee, dat is schrikken! Hopelijk gaat het nu de goede kant weer op en lukt het om je angst kwijt te raken.
  De eerste foto’s met je nieuwe camare met voorzetlens zijn alvast weer erg mooi. Zelf maak ik mijn macrofoto’s al een aantal jaren met veel plezier m.b.v. een Raynox DCR250 voorzetlens, omdat ik niet met een tas vol lenzen wil en kan rondlopen.

 3. Jee Dianne is dat schrikken als je lichaam het opeens laat afweten. Nu de draad weer oppakken, zelfvertrouwen herwinnen langzaam maar zeker. Heel veel sterkte!

  En wat een prachtige serie die je ons toch maar weer laat zien!

  Van de FZ200 krijg je vast nog veel plezier. ‘k Heb hem zelf ook. Mooie f 2.8 lichtsterke Leica lens die ook als je inzoomt niets aan lichtsterkte verliest.

  Doorgaan hè!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.