heterotoma planicornis

Zes foto’s van een donkere blindwants (Miridae) met groene poten. Deze wants draagt de naam Breedsprietwants en wordt ook wel slanke diksprietblindwants genoemd. Een gangbare gast in tuinen, maar wel goed kijken want dit beestje is vrij klein (± 4,5 mm). Het diertje ziet er grappig uit met die brede lange antennes. Het is niet bekend waar die extreem gevormde antennes voor dienen. Maar als deze wants ze in verschillende richtingen laat bewegen, lijkt hij zo heel alert te zijn. Ze doen me aan gespitste oren denken. Wie weet wat er daarmee aan gevoeligheden kan worden opgevangen.

Blomsterphoto 2015 Heterotoma planicornis Soli


 

Advertenties

9 thoughts on “heterotoma planicornis

  1. Wat een bijzonder beestje, nog nooit gezien. Zuringwantsen hebben ook soms verdikte sprieten maar niet als deze. Als ze onafhankelijk zwaaien lijken het net spinnenpoten en ik zou me zo kunnen voorstellen dat dat misschien ook de bedoeling is. Hoe dan ook, je hebt er prachtige foto’s van gemaakt.

    • Er zullen behoorlijk wat kwaliteiten in die sprieten zitten, en spinnenpoten lijken daarbij, heel logisch, aan te vullen. Wie weet. Ik wil het wel graag weten.

Reacties zijn gesloten.