Chrysoperla carnea

Vanmiddag, bij het aanvegen van het blad in de tuin, in een aangenaam zonnetje, vloog een groene gaasvlieg voor me uit. Dat verwacht je toch niet in december. Gelukkig ging de gaasvlieg in het zicht op een takje zitten. Gaasvliegen lijken enigszins op een mug en behoren niet tot de familie van de vliegen, maar van de netvleugeligen. Het zijn geen behendige vliegers en zijn ook behoorlijk kwetsbaar. Ze kunnen gemakkelijk uit de lucht gevangen worden en de vleugels kunnen snel beschadigd raken. Het zijn nuttige diertjes omdat ze enorme hoeveelheden bladluizen kunnen eten, vooral als larve. Het volwassen exemplaar eet vooral de bladluisuitwerpselen (honingdauw) op, maar ook pollen en stuifmeel. In de winter overwintert de gaasvlieg vaak in huizen. Snel naar binnen dan maar voor een aangenaam warm plekje 🏠 (Bron: Wikipedia)

blomsterphoto_chrysoperla-carnea_-soli_-03_12_2016

Chrysoperla carnea – groene gaasvlieg of goudoogje – Grüne Florfliege – Almindelig guldøje – Chrysope verte – Vintergulløye – Navadna tenčičarica

 

Advertenties

18 thoughts on “Chrysoperla carnea

  1. Mooie beestjes. Ik had er van de week inderdaad een in huis. Kwam mooi op mijn monitor poseren. Was wel heel anders van kleur. Geel, bijna oranje.
    Groet. Dick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s