Herfstengel

Een groepje bundelzwammen, Genus Pholiota, groeiend op een schaduwplek op verbrand, oud, paalhout. De eerste paddenstoelen op dit hout en mijn eerste foto van dit jaar van paddenstoelen.
Ik sla ze meestal over omdat ik er bijster weinig, eigenlijk helemaal niks, van af weet. Maar met zo’n toekijkende putto-engel op de achtergrond moest dit beeld gemaakt.
Misschien is dit de stoffige bundelzwam, Pholiota conissans, maar ik weet het zeker niet beter, dus corrigeer mij gerust.

☘️

2017 – fotografie – paddenstoelen – bundelzwammen – Putto – schaduw – natuur – verbrand hout – Panasonic Lumix DMC-FZ200 – herfst – Soli

_

9 reacties op ‘Herfstengel

  1. Dat je niks van paddestoelen weet, weerhoudt je er toch niet van ze te fotograferen? Het zijn gewoon mooie macro-objecten! Ik weet er ook niet veel van, maar vind dit de mooiste tijd van het jaar, juist vanwege de zwammen… en het was een topjaar dit jaar. Bovendien: fotograferen doet leren (bij mij tenminste wel, elke dag weer). Welke zwam jij hier laat zien? Geen idee. De aandacht trekt toch naar het engelengezicht op de achtergrond.
    Groetjes, Dick

  2. Paddenstoelen staan mij tegenwoordig echt wat te dicht op de grond, dat wordt elk jaar wat erger. Maar dat is dan ook de enige reden waarom ik ze tegenwoordig (bijna) niet meer fotografeer, want o ze kunnen zo mooi zijn …
    Merk en type zegt me ook in dit geval niets, maar ze zijn wel mooi, zeker in dit decor. Knap gezien weer en erg mooi vormgegeven

  3. Paddestoelen, zwammen, bolieten, inderdaad, wat kan t schelen dat je er niks van weet, ik ook niet maar geniet wel elke keer weer van je foto’s!
    Hier (Ierland) zijn zo ontzettend veel soorten te vinden die ik in Nederland nog nooit had gezien. Alleen geen rood met witte stippen, die blijft bewaard voor de Nederlandse kabouter spillebeen, hahaha! Dank je wel voor je wederom prachtige foto’s!

  4. Paddenstoelen zijn bij mij ook nooit echt een onderwerp, en ook omdat het wel onmogelijk lijkt ze te determineren vanwege verschillende vormen en kleuren die een zelfde soort kan hebben. Je foto is wel mooi geworden vooral vanwege de kleuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.