De pimpelmezen zijn uitgevlogen

In 4 foto’s, klik om te vergroten.
Gisteren maakte ik het blog Leuker dan televisie, een serie over de jonge pimpelmezen in de nestkast in de tuin. Ik had niet gedacht dat ze zo snel zouden ‘uitvliegen’ en rekende nog op een paar dagen, maar in de namiddag bleek het al zover en was ik nog net op tijd om de halsbrekende toeren van de laatste juveniele pimpelmees te zien. Ze zijn nu allemaal uit huis. Ik ben niet lang gebleven. Na de laatste foto (zie blog) liet de kleine mees zich moedig naar beneden te vallen om daar op adem te komen onder toeziend oog van een van de ouders. Toen ben ik naar binnen gegaan. Het meesje moest naar veilige oorden gelokt. Nu zit het kroost kwetterend hoorbaar in het beschutte struikgewas achter de tuin. Pa en moe pimpelmees mogen nog 2 tot 3 weken verder zorgen voor hun mezenkinderen. Ik wens ze veel geluk!

☘️

Fotografie – Pimpelmezen – Cyanistes caeruleus – Eurasian blue tit – Nestkast – Juveniel – Panasonic Lumix DMC-FZ200 – Zoom – Mei – Soli

_

25 reacties op ‘De pimpelmezen zijn uitgevlogen

 1. Wat leuk en wat een geluk, Dianne!
  Hij/zij kijkt wel erg chagrijnig… denk dat tie nog geen zin had… 😁
  Lieve geniet groetjes van Anna 🤗

  • Had ik idd niet gedacht. Ze oogden nog zo klein. Maar omdat ik ze nog nooit had zien uitvliegen, had ik natuurlijk ook geen idee hoe ze dan uit zouden moeten zien.

 2. Je hebt heel veel geluk gehad…meestal verlaten ze het nest als je niet kijkt. Ze zijn nog wel heel piep hoor…ik wens ze veel geluk.

 3. Mooie serie weer, vooral de derde foto vind ik prachtig, hij lijkt zich met geweld naar buiten te werken. :-)
  Jij moet je toch wel een beetje een geluksvogel noemen met dit moois zo vlak voor je bankje. Fijn dat we mee mochten genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.