Er kwam een bij voorbij

Uiteindelijk zal ik de naam wel vinden, maar ik ben al blij dat ik foto’s kan maken in de drukte van de dagen. Ik probeer mijn spiegelreflexcamera met 60 mm macrolens een beetje uit, naast de systeemcamera met de voorzetlens. Ik ontdek. En de kleine bij heb ik ook nog niet eerder gezien.

Inmiddels ben ik erachter dat een Megachile sp. is. Een behangersbij oftewel een man van de Langtongige Buikverzamelaars, Megachilidae onbekend.

☘️

2018 – Macrofotografie – Soli

_

17 reacties op ‘Er kwam een bij voorbij

  • Ik ben erg blij met mijn oude camera, maar met mijn nieuwe, nu ik hem steeds beter ga kennen, nog meer! Al die knopjes, heerlijk.
   Dank je wel, Angeniet Xxx

 1. ‘k Zou zoeken op zandbijen (Andrenidae), maar kan me vergissen. Ontzettend lastig, die bijen. Leuk dat je nu ook een spiegelreflex hebt. Heel veel plezier ermee! De titel met voor de hand liggende woordspeling is misschien een tikkeltje onder je normale niveau :-)

  • Ik zoek verder, er zijn een aantal soorten die op elkaar lijken. Dank je wel, ik heb veel plezier :-) En over je laatste opmerking: ik schrijf op wat in mij opkomt en ben niet zo bezig met op of onder mijn normale niveau, haha.

 2. Wat in ieder geval opvalt is dat deze bij zo goed als kleurloos is. Vergemakkelijkt misschien het zoeken van benaming. Met de kwaliteit van deze opnamen is in ieder geval niets mis. Het gaat je ook wel lukken met spiegelreflex, hoewel ik liever voor 100mm dan voor 60 mm objectief had gekozen omdat je met 60mm behoorlijk dichtbij moet komen om beeldvullend te werk te gaan. Niet ieder vliegend insect is daarvan gediend

  • Ik denk er wel over na, over de 100 mm, maar mijn spaarpot moet ik ook kunnen vullen. Ik ben wel gewend om in alle rust dichtbij te komen, met de voorzetlens kan ik zeker niet op afstand blijven, En eigenlijk vind ik dat juist ook het leukst. Als het wegvliegt heb ik pech en krijg ik misschien nog een kans. Dat is de sport. Overigens vind ik het ook leuk om iets van de omgeving mee te kunnen nemen, dat lukt beter met de 60 mm dan met de raynox-lens.
   Dank je wel!

 3. Dat uitproberen gaat je al goed af, hoor. Ik kan je helaas niet helpen met de bijen. Er is op facebook een groep waar je met determinatievragen terecht kunt. Vaak heb je binnen een paar minuten het juiste antwoord, maar ik neem aan dat jij geen facebook- account hebt..

  • Inmiddels zat ik ook al op een Megachile sp. en is op Waarneming bevestigd. Of dit daadwerkelijk het zilveren fluitje is, is vanaf mijn foto’s niet te zeggen. Maar het diertje is zo verdomde snel dat ik blij ben dat ik een gedeelte scherp heb kunnen krijgen. Ik ga hem niet vangen voor de specifieke determinatie. De soortnaam is voor mij goed genoeg.
   Dank voor meedenken, Ed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.