Berijpt

Ik ben geen landschapsfotograaf, heb ik gemerkt. Wat ik zie is mooier voor mijn ogen en komt niet zo terecht in een kader. De macro daarentegen valt vaker niet tegen. Ik word wel, tot mijn grote verrassing, steeds beter in portretfotografie, ook met de macrolens die zich daar prachtig voor laat lenen. De serie foto’s die ik afgelopen week van mijn dochter en mijn kleindochter maakte, zijn geweldig, al zeg ik het zelf. Maar ik laat ze niet zien :-) En dan straks… Half februari wordt mijn kleinzoon verwacht. Ik kan mijn hart nog meer gaan ophalen.
Voorlopig begraaf ik mijn neus in het gras. Zoals gisterenochtend toen alles prachtig berijpt was.

Klik om te vergroten; sommige foto’s zijn duidelijker op ware grootte.

☘️

_

14 reacties op ‘Berijpt

 1. Portretfotografie is echt heel mooi om te doen en ja, de macrolens is daar zeker geschikt voor! Wat een fijn nieuws van je kleinzoon op komst, dat is natuurlijk helemaal fantastisch om voor je lens te hebben :-)
  Je serie is weer genieten! Heerlijke beelden!

 2. Bij landschappen kunnen contrastverschillen behoorlijk oplopen. Vooral als je gaat groothoeken. Om maar niet te spreken van het werken met een extreme groothoeklens. Daar heb je bij macro vaak minder last van. Ook deze serie is weer fraai. Het laat zien waar je in gespecialiseerd bent. Portretfotografie is toch een vak apart en vaak merk ik hoe moeilijk het is om een treffend portret te maken als ik uit de veilige modus kom

  • Fijn om te horen, terwijl ik nog steeds denk dat het jou zo soepel afgaat.
   Bij portretten heb ik nog geen veilige modus gevonden, ik begin net, maar het is heerlijk om te doen. Familie is geduldig, de prullenbak van mijn pc ook :-)

 3. Macrofotografie gaat jou inderdaad erg goed af, maar dat had ik volgens mij al eens gezegd. Zeker met een laagje rijp is het genieten. Ik heb het hier nog niet gezien, maar dat komt vast nog wel. Dat je ook af en toe wat anders probeert is alleen maar goed. Daar leer je van. Ik heb sinds 1,5 jaar ontdekt dat het fotograferen van kleinkinderen ook erg leuk is om te doen! En ook ik hou die foto’s lekker voor mezelf ;-)
  Groetjes, Dick

 4. Een heerlijke licht winterse serie. Dat macro’s echt jouw ding zijn, heb je hier al talloze malen aangetoond. En daar moet je ook vooral mee doorgaan. Blijf nog maar even lekker af en toe je neus eens in het gras begraven. Het kan nu nog … ;-)
  Dat ook het fotograferen van kleinkinderen je goed afgaat, daar twijfel ik geen moment aan.
  Ik heb net voor beide kleinzoons een fotoboek samengesteld over ieders eerste vijf jaar gezien door mijn camera. Een feestje om te doen, maar wat een werk om tot een keuze te komen. :-)

 5. Je kunt ook niet alles willen…ik heb die valkuil ook….moet me ook gaan richten op bepaalde fotografie. Deze vorm die je nu doet vind ik wel heel mooi bij jou.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.