Een ‘witte’ wesp

Ik zag ‘m bij de balsemien, erg actief en bloem in, bloem uit: zoals de hommels in de bloemkelkjes kruipen om bij hun voedsel te komen. Omdat ik het beestje niet goed zag, ook vanwege de snelle beweging, dacht ik eerst met een afgevlogen, verschoten honingbij te maken te hebben. Maar de honingbijen snoepen nu liever van de passiebloem en zie ik nauwelijks in de balsemien. Het leek ook alsof het insect een soort wit plakkaat op borststuk en rugstuk had zitten. Toen hij op mijn blouse landde, kon ik hem beter zien en bleek het een wesp te zijn. De gewone wesp, maar met vreemde, harige witte plekken. Alsof hij was beschimmeld. Nooit gezien! Wellicht een normaal verschijnsel. Verbleekt in de tijd.
Somber regenweer en te donker, al laat op de middag. Geen fotoweer. Dat betekende diafragma omhoog en een hoger ISO. En flitsen. Hou ik niet van, doe ik liever niet! Maar omdat ik het ‘wittige’ diertje wilde vastleggen, heb ik mij er maar overheen gezet :-)



☘️

Met dank voor je bezoek en tot de volgende keer,
Dianne

_

16 reacties op ‘Een ‘witte’ wesp

  1. Mooie foto’s en ook wel bijzonder.
    Misschien zitten en heel kleine druppeltjes op de haren die in het flitslicht weerkaatsen. gewoon licht bij bewolkt weer is diffuus en flits niet, denk maar aan de rode oogjes.

  2. Wat een wonderlijke waarneming, het ziet inderdaad uit als iets van een schimmel.
    Over het algemeen heb ik het ook niet zo op flitsen, maar in sommige omstandigheden ontkom je er niet. Het heeft jou hier in elk geval een fraai resultaat opgeleverd.

  3. Een schimmelwesp :-) Nieuwe soort ontdekt? Mooi gefotografeerd en ja wat zal het zijn … Te diep in het bloemkelkje gekeken wellicht. Flitsen doe ik nooit … Ik gebruik altijd wanneer nodig de zaklamp op mijn mobiel. Dan kan ik het licht ook zo richten waar het nodig is.

  4. Wat een vreemd verschijnsel. Het lijkt inderdaad net een schimmel. Ondanks (dankzij) het flitsen zijn het toch mooie foto’s geworden. In ieder geval lekker scherp. De vliegende schimmelwesp is helemaal super!
    Groet, Dick

  5. (Invul)flitsen kan bij macro’s heel goed werken, vooral bij tegenlicht. Wel stevig onderbelichten (2 of 3 stops!)
    En wat een vreemd verschijnsel! Ben eigenlijk erg benieuwd wat er met het beestje aan de hand is …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.