Over Soli


Welkom op mijn fotoblog Blomsterphoto dat ik heb geopend onder de naam Dianne Soli. Het pseudoniem Soli is een samenstelling van mijn twee namen.
De foto’s zijn hoofdzakelijk macro gefotografeerd, op een enkele uitzondering na. Ik gebruik geen statief.
In het prille begin van dit blog (2012-2015) fotografeerde ik met de Canon EOS-D60 (2002) met 6,3 megapixels, met meestal een 90 mm lens (Sigma).

Andere camera in 2015

In april 2015 kreeg ik een hartinfarct. Mijn spiegelreflexcamera werd veel te zwaar. En of het zo moest zijn, raakte hij ook defect. Treurig van mijn trouwe kameraad. Die ruil je niet zo snel in voor een andere. Druk met de revalidatie, kwam het verlangen naar een andere camera op een laag pitje te staan. Maar toch…
In mei 2015 kreeg ik van mijn lief de Panasonic Lumix DMC-FZ200 voor mijn verjaardag, samen met de Raynox DCR-250
(de enige lens die ik mee hoef te nemen) voor mijn macrobeelden. Wennen aan een heel ander systeem. Inmiddels ben ik verslaafd geraakt aan deze veel lichtere camera nu ik hem beter heb leren kennen en kan ik mijn ‘eigen’ stempel weer op mijn beelden zetten.

Vernieuwing in juni 2018

Nu gaat het al ruim drie jaar heel goed met mij en mijn spaarpotje heb ik graag geleegd voor de Canon EOS 7D Mark II. Ik kan hierbij veel meer aan de knopjes ‘draaien’. Hij is zwaarder dan de meeste DSLR-camera’s, dus was het wel even wennen aan het gewicht; ook omdat ik alles uit de hand fotografeer. De lens die ik erbij gebruik, is een Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM. Ook best even wennen, maar inmiddels liggen camera en lens fijn in de hand. De beelden, als ik niet teveel bibber, zijn erg naar mijn zin. Wat mij ook erg bevalt, is dat er weinig ruis is bij hogere iso-waarden. Meerwaarde bij mindere lichtomstandigheden.
Ik hoop op een steeds beter resultaat en beleef in ieder geval veel plezier aan mijn grotere fotostappen. De Lumix met Raynox blijf ik gebruiken, vooral voor de erg kleine insecten en voor het toch wel erg handige, draaibare uitklapscherm.
Indien de beelden met de Lumix-Raynox gemaakt zijn, zal ik dat vermelden.


Meer zien?

Op het blog Di’s Storia combineer ik mijn foto’s met tekst, zoals korte verhalen en gedichten. Daar vind je ook mijn biografie.
Voor het duoblog Jansma en Soli heb ik gedichten geschreven voor jong en ouder. Barbara Jansma maakte de prachtige prenten; een combinatie waar ik heel blij mee ben. Neem gerust eens een kijkje.

Copyright

Alle foto’s zijn van mij, maar je mag ze gebruiken als je mijn naam en blog erbij vermeldt. Wat ik nog leuker vind, is als je mij daarvan op de hoogte stelt op het onderstaande mailadres.

   blomsterphoto@gmail.com

Groet, Dianne

WP profielfoto

 

27 reacties op ‘Over Soli

  1. Heb me laten meedrijven met je foto’s en als bij wonder kwam ik op je andere blogjes terecht alwaar ik verder wegdroomde bij de mooie teksten die je weet uit je pen – of is het een toetsenbord – te wringen. Je zou eens moeten nadenken of je de twee te zou kunnen combineren. Lijkt me een winnende formule te zijn want je verwoord moeilijke dingen met makkelijke woorden en zinnen. Ik kan het alvast meer dan smaken. Cheers !

    Tjerri

    • Goedemorgen Tjerri,
      Wat een leuke reactie, dank je wel.
      Bedoel je hier? Op mijn fotoblog? Want op di Storia combineer ik al met tekst en foto. Soms wat meer tekst, soms wat meer foto maar eigenlijk altijd samen.
      Fijn dat het je smaakte en blij met je compliment!

      Groet, Dianne

  2. Hey daar, sorry voor de etwas late reactie … Di Storia is inderdaad waar ik de boter haalde. Beelden ondersteund door woorden of is het omgekeerd ? Eigenlijk wil ik zeggen : doe zo voort. Je tovert zo nu en dan een glimlach op mijn gezicht. Meer hoeft dat niet te zijn.

    Toedeloe met de koe !

    Tjerri

  3. Hoi,

    Dank voor je “Like”jes. Vooral ook omdat ik een totáál ander soort fotograaf ben als jij :) .
    Maar je maakt wél mooie foto’s.
    Die van de mees heb ik geliked. Omdat ik ze nooit te pakken krijg. Bij mij voor mijn flat staat een boom uit een heel rijtje bomen in de straat – ik meen esdoorns – waar ze in en uit vliegen. Om te eten denk ik. Ik zou ze moeten fotograferen met een flinke telelens die ik niet standaard op mijn camera heb. Maar altijd als ik dat ding er op geklikt heb laten ze zich uren niet zien. Totdat ik mijn gewone lensje er weer op heb natuurlijk. Dus mooi dat jij deze pimpelmees er zo goed op hebt.
    Dat gezicht in die appelboom zou ik ook gefotografeerd hebben als ik hem gezien had. Schitterend.

    Kom nog eens langs!
    Groets

    Jeroen Mank

    • Hallo Jeroen,

      Aangenaam kennis te maken. Fijn, je reactie! Met een groot dank je wel.
      Over de like-jes: die zul je nog wel oprecht meer krijgen want ik houd van kijken en aansprekende beelden, dan maakt het niet uit welke stijl het is of type fotograaf :-))
      Ik heb meestal de macro-lens op mijn camera dus stom toeval dat ik deze mees heb kunnen fotograferen omdat ik de telelens die ik eigenlijk nooit gebruik, te zwaar (ik gebruik zelden een statief) aan het uittesten was. De mees was nieuwsgierig want ik stond niet eens zo ver van hem af en waande zich veilig tussen de takken. Het was een grote verrassing om hem zonder statief toch zo scherp te kunnen krijgen. Dat geeft vertrouwen. Maar ik herken het dat er veel langs me door ‘vliegt’ omdat ik net ‘kleiner’ bezig ben. Maar gewoon kijken en genieten is ook heel wat waard.

      Groet, Dianne

  4. Hi Dianne, Door WP geattendeerd op je site en dus even een kijkje genomen. daar ik ook een fan van macro ben en geniet van je foto’s ga ik je volgen :) Misschien kan je ook eens een kijkje bij mij nemen :-D

  5. Heb het al eerder geschreven, maar kan er geen genoeg van krijgen. Stuk voor stuk cadeautjes, die foto’s van jou!!
    Zou ze allemaal wel willen gebruiken voor m’n tekeningen!
    (Ik ben een startend botanisch tekenaar)
    Vooral doorgaan! Ik blijf je volgen! Thanks
    (M’n “blog” staat nog privé, under construction)

  6. Mooie site met vooral mooie scherpe foto’s . Die scherpte wil er bij mij wel eens inschieten en ik vraag me vaak af hoe dat kan …. bewegingsonscherpte ? Dat is het enigste wat mij nog dwarszit :p Ook leuk zijn de verhaaltjes die je erbij zet , wat ik vaak niet doe , maar dat heft een andere reden : zoveel soorten al op de plaat …. als ik er dan ook nog eens iets bij moet schrijven , word het wel erg uitgebreid en voor diegenen die meer informatie zoekt over een bepaald insect kan altijd terecht op waarneming , google of wiki , het internet staat zo ondertussen bol van de macrofoto’s en info . Wat niet wegneemt dat dit gewoon een fantastische hobbie is en natuurlijk de uitdaging datgene vast te leggen wat anderen nog niet zijn tegengekomen :-) Ga zo door , ziet er mooi uit !

    • Ik weet niet waarom de scherpte er wel eens bij jou inschiet. Dat kan zoveel oorzaken hebben. Ik probeer meestal op de ogen en kop scherp te stellen. Dat vind ik zelf het mooist omdat die de meeste aandacht trekken als je naar de foto kijkt.
      Omdat ik uit de hand schiet en nooit met een statief, is het fijn als mijn onderwerp wat lager zit, dan kan ik mijn armen beter tegen mijn borst houden. En ik belicht altijd iets onder, ook omdat ik geen kap heb die op de raynox past: teveel licht kan ook mee helpen om je onderwerp onscherp te laten lijken. De lens van de camera die ik heb, is Leica. Geweldig, die vangt veel. Ik heb heel erg aan mijn camera moeten wennen na de spiegelreflex die ik had, maar nu doet die camera precies wat ik wil.
      Ik doe ook precies wat ik wil met en zonder info :-) Moeten staat erg ver achter de deur. Genieten staat vooraan. Dat, dus :-)
      Dank voor je leuke reactie. Gr. Dianne

  7. Hallo Dianne,
    Leuk om kennis met je te maken vooral omdat je zo mooi verzorgd blog hebt.
    Je hebt ook heel wat moet overwinnen en een hobby kan je zoveel steun geven.
    Het is ook wel eerste klas camera en lens die je hebt, maar die verdien je ook wel.
    Gelukkig bezit ik sinds kort ook een macro lens en ben er heel blij mee.
    Alleen ben ik altijd in gevecht met rolstoel of scootmobiel om zo dichtbij mogelijk te komen.
    Maar daar kwam ik pas geleden achter wanneer ik niet zo dichtbij kan komen als ik wil
    heeft mijn lens een licht sterkte van 2.8 dat scheelt weer, dan heb ik af en toe ook de
    foto’s zo als ik ze hebben wil.
    Dianne heel veel foto plezier, dan kan ik ook mee genieten, ;-)

    Groetjes Erica

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.