Leuker dan televisie (serie)

(12 foto’s, klik om te vergroten.)
Op de tuinbank, camera binnen handbereik, benen languit, kussen in de rug op de armleuning, kijk ik naar pa en moe pimpelmees. Soms verschijnt er een nieuwsgierig kopje voor het vogelraam: hoe de wijde wereld alvast een beetje lonkt met wat broers en zussen als opstapje. Maar er moet nog flink worden gegroeid, dus nu eerst genoeg eten voordat er vleugels mogen worden uitgeslagen. De ouders hebben het goed druk met de hongerige magen van hun kroost. Af en toe houden ze ook iets voor zichzelf over, een halve rups voor onderweg: nieuwe energie.Waar blijven ze nou, met de vliegen en de maden en de vette rupsen? Er kan nog steeds heel veel bij, en nog veel meer bij…Pa en moe vliegen af en aan met gevarieerd levend voer, een energierijk (vetrijk) en eiwitrijk menu dat goed te verteren is voor jonge vogels.De jongen zitten 18 tot 21 dagen op het nest. Nog even en dan zal het stil zijn in het vogelhuis. Als ze zijn uitgevlogen, worden ze nog zo’n 2-3 weken gevoerd.* Maar nu zitten ze nog even veilig in de beschutting van de nestkast.

* Bron: Vogelbescherming

☘️

2018 – Fotografie – Pimpelmezen – Cyanistes caeruleus – Eurasian blue tit – Nestkast – Juveniel – Panasonic Lumix DMC-FZ200 – Zoom – Mei –

_

31 reacties op ‘Leuker dan televisie (serie)

  • Ik heb net de laatste uitwurmpoging gezien, die nogal gewaagd lukte met een zachte landing. Ben naar binnen gegaan om niet verder te storen. Ze worden nu op de grond verder gevoerd en verkassen hopelijk naar een veilig plekje.

 1. daar kun je uren naar zitten kijken en nu maar hopen dat je het uitvliegen kunt vastleggen meestal s’morgens vroeg is mijn ervaring

 2. Wat een feest omdat lekker vanaf een bankje in je tuin te kunnen bekijken. Vooral de eerste serie vind ik erg mooi met die jonkies voor de vliegopening.
  Ik ben hier in de tuin niet verder gekomen dan een koolmees die het nestkastje alleen vanaf de buitenkant heeft bekeken. Maar daar staat dan weer tegenover dat we in de vakantie zicht hadden op een nest met 6 jonge meerkoetjes. :-)

  • Oh, wat leuk, meerkoetjes. Koolmezen passen niet in het nestkastje in de tuin. Ze proberen de opening wel groter te maken. Zoals je ziet, is er goed op getimmerd :-)
   Het bankje staat goed ten opzichte van het nestkastje. En de ouders lieten zich niet door mij storen. Ze jaagden alleen onze hond weg, haha.

  • Als ze zich laten zien, is het (bijna) tijd.
   Het nestkastje is leeg en de jongen zijn uit mijn tuin vertrokken, maar ik hoor ze nog goed.
   Straks kastje schoonmaken voor de tweede beurt.
   Xx

 3. Pingback: De pimpelmezen zijn uitgevlogen | Blomsterphoto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.